HTML

Tisztaszívűek magasabb rezgésszintje

Tudatosság. Életjáték kirakós elemek és összerakási módjaik. Kiút a labirintusból.

Friss topikok

Linkblog

Vágyak kulcsa néhány szóban

2011.07.26. 14:46 Tumbabba

 

 

Vágy, fegyelem, elkötelezettség

 
Olvastam egy tanulmányt egy  nyolc éves gyerekről, aki nagyon vágyott egy bringára, de a szüleinek nem volt rá pénze, s anyukája azt javasolta neki, hogy találja meg a módját, hogy előteremtse, hiszen a lehetőségek végtelenek. A kisfiú annyira szerette volna  a bringát, hogy végül három hónap alatt bebizonyította a kerékpár boltos hölgynek, hogy képes hetente összehozni annyi pénzt, amivel törleszteni tudja a kerékpár árát.
 
Elkötelezettség vagy kitartás
 
Ha valamire figyelmet irányítunk, s erre a képre sokat gondolunk, lehetőleg úgy, hogy már megvalósult, mint pl a kisfiúnál a kétkerekű járgány, akkor a lehetőségek adják magukat, maguktól.

 

 De nagyon fontos a kitartás, hogy megtartsuk a képet, hogy a vágyott dolog már a miénk, legyen az bármi. Ha tényleg szeretnénk, s naponta egyszer legalább "látjuk", hogy a miénk, a vágyott kép elindul az anyagi megtestesülés felé.

 
Ha nehéz elhinnünk, hogy a miénk lehet, akkor is legyünk kitartók, képzeljük el, hogyha tárgyról van szó pl, hogy használjuk, megtapogatjuk, megszagoljuk, s valami mókás jelenettel is fűszerezhetjük, ami ha eszünkbe jut, nevetésre késztet.
Maradva a biciglis példánál: látjuk magunkat bohóc ruhában vagy egyéb mókás szerelésben az egykeréken álló kerékpár kormányán egyensúlyozni, aztán szaltóval leugrani, kilépni belőle, s azt mondani: OLÉ! S meghajolni a hatalmas tapsvihar előtt jobbra, balra, aztán minden irányba. Virágeső záporozik ránk, lehetőleg nem cserepes:) S gyorsan kitoljuk a kerékpárt a színpadról, porondról, mert nem akarják abbahagyni. (Ezt a jelenetet bármilyen más vágyott dologgal is el lehet képzelni.)
Mire vágysz? Írd le, ha több van, s pontozd. Amelyiket a legjobban szeretnéd, arra építs egy jelenetet. Ha túl sok van, szétdarabolódik, s egy idő után nem fogsz foglalkozni vele, ez saját tapasztalat. Elég egy, az is erősíti a hited.
Kezd kisebb vágyal, s haladj sorban. Hiába akarsz milliárdokat, ha nem tudod elhinni, hogy a tied lehet, sokáig fog tartani, mire megvalósul. Áthidaló megoldásként képzeld el, hogy aranyeső, aranypor, aranyfény esik rád, s te jólesőn kitárod a karod, miközben egyre fényesebb leszel te magad is. S ha már elég fényes vagy, az arany elindul a világ felé sok irányba, miközben továbbra is száll fentről rád, kiapadhatatlanul.
 
Oszd meg és uralkodj, tartja a mondás.
 
Fegyelem kell ahhoz is, hogy ne vigyenek el a gondolatok, hanem kitartóan a vágyott képre koncentrálj, s emlékeztesd magad a jóérzésre. Önfegyelem kell a lehetőségek meglátásához is, amik egyre gyakoribbá válnak, ha kitartó vagy, s nem feledkezel meg a végeredményről, vágyad tárgyáról, amely már a tied. Csak fizikai formát kell öltenie. Ehhez pedig szükség van ezekre a kulcsszavakra, s ezek betartására.
 
Ha nem megy a képzelet játék, de vannak vágyaid, amiket szeretnél bevonzani, írd ide a hozzászólások közé, segítek ötletelni.
 
A http://gyermekvallas.hu-n, én s a http://tudatos.gyermekvallas.hu-n pedig szintén találsz mindehhez közelebb hozó megoldásokat.
 

Szólj hozzá!

Címkék: kulcsszó vágy kitartás fegyelem elhivatottság

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr353100912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása