HTML

Tisztaszívűek magasabb rezgésszintje

Tudatosság. Életjáték kirakós elemek és összerakási módjaik. Kiút a labirintusból.

Friss topikok

Linkblog

Isten tervez, Ember végez

2011.07.02. 23:23 Tumbabba

Van az az ősi vágy, az a megmagyarázhatatlan érzés, az Isteni részünk után. A vágy célja valójában az, hogy a bennünk lakó Istent kifejezésre hozzuk. Mert, ahogy a magban is ott van a teljes növény, lelkünkben is ott van az Isteni én, akinek legfőbb vágya, hogy valódi természetét kifejezésre juttassa.

 

A gondok a tökéletes utáni vágyra, s annak elérésére ösztönzik a lelket. Vagy ha már a külső dolgokban nem leli örömét, befelé fordul, saját magában kezd keresni, s ha kitartó, sikerrel jár. Hiszen amit keres végig ott volt benne. Ez az Isteni erő, a teremtő erő.

 

Ezért van, hogy sokan sikerrel használják az agykontrollt, hiszen ehhez a belső teremtő erőhöz fordulnak, amikor elképzelnek ezt-azt, kitartóan gyakorolnak, hogy formává váljon, egyre több figyelmet adnak neki, s ami figyelmet kap, hamarosan látható formát ölt.

Itt a kitartáson van a hangsúly, az elején, de ha valaki minél többször tapasztalja, hogy mindez működik, hite erősödik, s gyakorlatilag teremtő ereje annál gyorsabban megnyilvánul.

 

Legyen a hited szerint - tartja a mondás. Ezért van, hogy egyesek gazdagodnak, mások szegénységben élnek, vagy csak vegetálnak. Ebben hisznek mélyen belül. Lényük Isteni része pedig eltemetve szunnyad, nem akar felébredni, hiszen mély álomba ringatták, a nagy illúzióban.

 

Jobb keseregni, másokat okolni, mint meglátni az erőt, amely bármikor a segítségünkre sietne, ha hagynánk. De ha kíváncsiak vagyunk rá, nem biztos, hogy egyik pillanatról a másikra le tudja rázni bilincseit, amit sok-sok év alatt raktunk rá.

Hagyjunk időt neki, de ha már felébresztettük, ragaszkodjunk hozzá, s ne nyomjuk le megint tudatunk mélyére. Megéri változni, mert a csodák itt vannak az orrunk előtt, csak hagyni kell, hogy Isteni lényegünk megmutathassa a való világot, és hogy végre meg is lássuk.

És ami még közelebb visz önmagadhoz: www.gyermekvallas.hu

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr773033681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása