HTML

Tisztaszívűek magasabb rezgésszintje

Tudatosság. Életjáték kirakós elemek és összerakási módjaik. Kiút a labirintusból.

Friss topikok

Linkblog

A bőség titka egyszerűen fogalmazva

2011.05.31. 19:32 Tumbabba

A történések gördülékenységén gondolkodtam a minap. Ha spontán történnek, nincs akadály előttük, minden a helyén, akkor ez a követendő út. Mégis nap mint nap akadályokat gördítünk eléjük jónéhány gondolattal: vagyis mi magunk vagyunk az akadályok. Vannak persze külső tényezők is, amik jelzik, hogy nem ez az éppen jó irány számunkra. De kérdés, hogy meglátjuk-e, vagy erőltetjük, s továbbra is arra akarunk menni tűzzel-vassal.

Pedig olyan egyszerűen is működhetne minden. S van akinél működik is. Eredmény: siker, kiegyensúlyozottság, bőség. Minden a helyén, minden áramlik.

Saját példával szemléltetve a dolgot: mennünk kellett volna valahova ma időre, de a kicsi akkor aludt el, amikor indulni kellett volna. Külső akadály. Ha erőltettem volna, hogy menjünk mindenáron, lehet a kocsi hagyott volna cserben, mert kevés volt benne a benzin, s tankolni csak visszafelé akartam. De persze ez csak elmélet. Lehet simán elvitt volna, de valami nem lett volna az igazi. Talán az, hogy akkor nem ülnék itt, s írnám le ezeket a gondolatokat, csak elszállt volna valamerre, s te nem olvasnád most ezeket a sorokat. Hiszen lehet, hogy pont erre a felismerésre van szükséged. Nekem csak a késztetés jött át, hogy leírjam.

Ha kíváncsi vagy egyéb irásaimra, gyere a gyermekvallás oldalra. Sokféle tapasztalásaimat itt olvashatod.

 

Szólj hozzá!

Címkék: egyszerű titka bőség

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekvallas.blog.hu/api/trackback/id/tr982946881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása